sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Usein kysytyt kysymykset

Ihmiset kyselee multa paljon liittyen mun uskontoon. Tähän postaukseen kokoan vastauksia kysymyksiin, joita multa kysytään paljon tän blogin kommenteissa ja muutenkin.

Mitkä on sun tulevaisuuden suunnitelmat?

Lukion jälkeen haluaisin opiskella sosiaalipsykologiaa, haen opiskelemaan kyseistä oppiainetta Helsingin yliopistoon. Ennen opiskeluja vietän puolitoista vuotta lähetyssaarnaajana Espanjassa.

Täydennän tätä kysymyslistaa, kun kysymyksiä tulee lisää :)

4 kommenttia:

  1. Pelkäätkö Jumalaa?
    Uskotko/uskotteko helvettiin?
    Onko teillä (kuten Jehovan todistajilla on) pakko kiertää levittämässä Sanaa? Suomessa siis, lähetystyötä en tarkoita.

    ps. älä välitä nimimerkistäni, en tosiaankaan ole kaikkitietävä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa :)

      Uskon Jumalaan ja siihen, että Hän on minun Taivaallinen Isäni. Pyhissä kirjoituksissa sanotaan, että meidän tulisi tuntea "jumalanpelkoa" ja joskus se on vaikea ymmärtää: miksi meiän pitäisi pelätä Jumalaa, joka on meiän rakastava Taivaallisen Isämme ja haluaa meille kaikkea hyvää? Minulle jumalanpelko tarkoittaa uskoa ja luottamusta sekä sitä, että pidän Jumalaa kaikkitietävänä ja itseäni viisaampana. Kun "pelkään" Jumalaa, noudatan Hänen käskyjänsä sen sijaan, että "pelkäisin" ihmisiä ja miellyttäisin heitä. Kyllä, pelkään Jumalaa sillä tavalla, että noudatan Hänen käskyjänsä ja luotan siihen, mitä Hän sanoo, mutta samalla tiedän, että Hän rakastaa minua kaikesta huolimatta ja haluaa minulle hyvää.

      Taivaan Isä on antanut meille pelastussuunnitelman. Ennen tätä elämää olimme henkimaailmassa, saimme jo siellä kehittyä ja tehdä valintoja. Tulimme tänne maan päälle kasvamaan ja kuoleman jälkeen päädymme joko paratiisiin tai henkivankilaan, riippuen valinnoistamme täällä maan päällä. Henkivankila ei ole nimestään huolimatta "kidutuskammio", vaan paikka, jossa voi kuulla evankeliumista, ottaa se vastaan, tehdä parannusta ja oikeita valintoja. Kristuksen ylösnousemuksen jälkeen tapahtuu viimeinen tuomio, jossa arvioidaan, kuinka pitkälle olemme kehittyneet ja sen perusteella määrätään meille jokaiselle paras paikka. Kirkkauden asteita on kolme, joista paras on selstinen valtakunta. Kirkossa opetetaan, että kaikki nämä kolme kirkkauden astetta ovat hyviä paikkoja ja parempia kuin se maailma, jossa tällä hetkellä elämme. Uskon kuitenkin helvettiin siinä mielessä, että se on sielun olotila, jota koemme alemmissa kirkkauden asteissa. Vaikka kaikki kirkkauden asteet ovat hyviä ja jokainen päätyy itselleen parhaaseen paikkaan, saatamme kokea pettymystä itseemme ja siihen, ettemme koetusaikanamme tehnyt parastamme ja että nyt on liian myöhäistä periä selestinen valtakunta.

      Jumala on käskenyt meitä kertomaan evankeliumista kaikille ympärillämme oleville ihmisille, jotta heilläkin olisi mahdollisuus pelastua ja saada kaikki ne samat siunaukset, joita me saamme ollessamme kirkon jäseniä. Tämä tarkoittaa minulle arkipäivässä sitä, että kerron ystävilleni olevani mormoni ja jos heitä kiinnostaa, kerron lisää ja kutsun heitä kirkon tapahtumiin. Sen lisäksi nuorilla kirkon jäsenillä on mahdollisuus lähteä kokoaikaiseen lähetystyöhön. Miehille se on velvollisuus (ei pakottava pakko), naisille mahdollisuus.

      Toivottavasti nämä vastasivat kysymyksiisi :) Kysy lisää, jos jokin jäi epäselväksi!

      Poista
  2. moi. hieno juttu laittaa blogi jo tossa vaiheessa. Itse jätin ennen lähetystyötä hakematta yliopistoon kun silloin (muinaisella 90-luvulla) aloittamista ei Helsingin yliopistossa voinut lykätä yli vuodella. En tosin erikseen ottanut yhteyttä ja kysynyt.
    Onko Turun yliopistossa mahdollista siirtää aloittamista 3 lukukaudella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kehuista!! :) Täytyy myöntää, etten tiiä tarkkaan miten opintojen lykkäys onnistuu, tarkoitus on selvittää, mutta en oo vielä saanut mun opinto-ohjaajalta ohjausaikaa :) Toivottavasti löydän parhaan mahdollisen ratkaisun sovittaa lähetystyön ja opinnot yhteen!

      Poista

Kiitos kommentistasi!